ENTREVISTES < tornar

 

“M’hi he passat moltes hores al camp, però val la pena perquè el club fa goig”

 

Xevi Rafel (Bescanó, 1955), casat i amb dos fills és alguna cosa més que el vicepresident del Quart. La seva figura és indissociable a les instal·lacions del club perquè, no només se’l pot trobar sempre al camp, sinó que és aquella persona absolutament imprescindible perquè les coses rutllin, ja que és l’encarregat de la logística. I en un club com el Quart la logística, són els equipaments, la neteja, l’aigua calenta i tantes coses més que, d’una manera o d’altra, acaben passant per les seves mans. Viu a Quart, on els seus dos fills han jugat a totes les categories fins arribar al primer equip, del qual Xevi Rafel n’és l’etern delegat. 

 

 

- Quan i com entra en relació amb la UE Quart?

- L’any 1997. El meu fill, en Gerard, va començar a jugar amb els alevins i un meu veí, en Josep Mestres, era l’entrenador. I em va venir a dir que o li feia de delegat o ell no feia d’entrenador, perquè llavors ningú no cobrava res. I així vaig començar.

 

- I des de llavors ha fet una mica de tot

- Vam estar dos anys així, però al cap de dos anys es va forçar la dimissió de la junta que hi havia a futbol 11, perquè llavors hi havia dues juntes, la de futbol 11 i la futbol 7. I un grup de gent ens vam fer càrrec de la junta, tot i que llavors ningú es volia fer càrrec del primer equip i ningú no volia ser president. Males veus fan córrer que en una trobada que fèiem a final de temporada amb tots els nanos petits, en una casa de colònies, em van fer agafar un gat perquè acceptés entrar a la junta i encarregar-me del primer equip. No va ser així. Però la junta va néixer allà i després ens vam fer a sorts qui era el president, que li va tocar a en Joan Xarles. I a mi em va tocar fer de delgat del primer equip. I així des de llavors.

 

- Qui formava part d’aquella junta?

- Hi havia en Joan Xarles, Joan Font, Pere Camps, en Màrius, Xavi Plantés, Jaume Gauchía, Salvador Jiménez i jo mateix.

 

- Des de llavors sempre ha estat delegat del primer equip?

- Sí. De fet nosaltres volíem treballar pel futbol base, fins a juvenils, però des de l’Ajuntament ens van demanar que hi hagués primer equip, que llavors havia baixat a tercera regional. L’alcalde era en Pere Cabarrocas. Ho vam haver de fer però estava tot força desmuntat. Vam agafar d’entrenador en Pere Ribas, una bellíssima persona, que ens va ajudar a buscar jugadors i aquests en van portar d’altres i així vam poder engegar i vam poder fer un bon equip i en dues temporades vam pujar a segona regional. . I jo en vaig ser delegat. I des de llavors. No va ser fàcil. No perquè vam estar tres o quatre anys que sempre érem a la zona baixa, però es va arreglar. Després va entrar de president en Josep Ribot i el club ha anat a millor, amb molts equips i molts nanos i l’equip sènior a segona catalana. Jo era vocal, però amb en Ribot i ara amb en Xavi Carreras sóc vicepresident.

 

- No ens enganyem, vostè és l’home que sempre hi és.

- És que hi ha molta feina. Jo m’encarrego de tot l’apartat logístic. La roba, tant a començament de temporada, com dels equipaments de cada setmana. Faig de delegat, m’encarrego d’arreglar panys, llums, les coses que es van malbé, compres. Hi ha molta feina però menys que abans. Abans s’havia de regar el camp, que era de terra, i marcar-lo, dissabte i diumenge. Moltes vegades a les dotze de la nit de dissabte encara era al camp i a la sis del matí de diumenge hi tornava a ser a posar els aspersors. De divendres al vespre a diumenge a la tarda, no ens movíem del camp. Regar i marcar el camp i, per tant, anar a buscar guix. Un home de l’ajuntament el marcava dissabte, però diumenge jugada el primer equip i havia de fer-ho jo. I fins i tot netejar els vestidors perquè el diumenge ningú no ho feia i dissabte quedaven molt malament per la terra que hi entrava.. Era un problema que ara amb la gespa artificial no tenim.

 

- Quants entrenadors ha conegut en el primer equip?

- Des d’en Pere Ribas que va ser el primer, força. En Toni Claro, en Luigi, en Kiko, en Toni Síria, en Pere Planas que hi va estar força temps, en Siro Garcia, en Pep Triadú i ara en Toni Sánchez. Molt bona relació amb tots tot i que n’hi havia un de molt cridaner i que es pensava que entrenava a primera. I algun amb força manies. Però en general molt bona gent.

 

- Ha estat delegat del primer equip, on hi va passar el seu fill, en Gerard, i o n ara hi ha l’altre fill, en Nil.

- Sí, però no és complicat. Ho tinc molt clar. Jo sóc el delegat, no el pare d’un jugador. I el que mana és l’entrenador. Jo em preocupo de tots els jugadors per un igual i no he dedicat ni un minut a saber si el meu fill jugava a l’A o al B. Per això he aguantat tants anys, perquè tinc clara quina és la meva feina i ni se m’acudiria posar-me en la de l’entrenador.

 

- Suposo que està content de veure com aquell Quart que van trobar-se, ha crescut i controla molta mainada, molts equips i s’ha guanyat un respecte com a club?

- Home, hi tant! Han valgut la pena les moltes hores dedicades, dies i nits. Fa goig veure els equips que tenim.

 

- I el Quart està bé a segona catalana o hauria de pensar en alguna cosa més?

- Crec que estem allà on pertoca. Amb els grans podríem fer un pas més des d’un punt de vista esportiu, però és complicat perquè també ho seria la part econòmica. Hauria de millorar molt la quina i d’altres coses que fem per quadrar el pressupost. Això o que entès algú a posar-hi diners i llavors, és clar, aquest voldria manar. Ara a les categories de formació sí que hem de pensar en pujar a preferent el cadet i el juvenil, que en alevins i infantils ja hi som. Amb la mainada podem evolucionar molt. Però amb els grans necessitaríem més infraestructura que ara no tenim. Estem allò on hem estar.

FOTOS 10-02-2020 Espectacular la nova gespa del Gaudenci Selles > Veure totes les fotos
VIDEOS
16-03-2015 Reportatge UE QUART > Veure totes les videos
NOTICIES 09-07-2020 TÈCNIFICACIÓ ESTIU-20 Si ets del 2012 fins al 2007 pots venir a fer sesions d... > Veure totes les noticies